Loredana Pera, noul inter de la HC Zalău

Handbalista a evoluat în sezonul trecut la HC Dunărea Brăila, iar cu echipa zălăuană a semnat un contract valabil pe două sezoane cu posibilitate de prelungire

Două schimbări în această vară pentru interul Loredana Iancu. Fostul inter al echipei HC Dunărea Brăila s-a căsătorit în această vară cu Florin Pera, antrenorul echipei Tomis Constanţa, iar ieri după amiază a semnat cu HC Zalău un contract valabil pe două sezoane cu posibilitate de prelungire. „Am venit la Zalău, pentru că aici este o echipă serioasă, unde performanţa este cuvântul de bază şi sper ca în perioada în care voi evolua pentru această echipă să ajut cât mai mult echipa şi să ne îndeplinim toate obiectivele propuse”, a declarat Loredana Pera, în cadrul unei conferinţe de presă.
Noul inter stânga al Zalăului a evoluat la Dunărea Brăila din vara anului trecut, fiind transferată de la Reşiţa, formaţie pentru care a marcat 128 de goluri într-un sezon.
La conferinţa de presă a fost prezentă şi Delia Ghilă Roman, handbalista ce evoluează pe postul de portar fiind transferată tot în această vară de clubul Zălăuan. „Cum a spus şi Loredana, mă bucur foarte mult că am venit la acest club, cosiderat unul foarte serios, la care se doreşte performanţă. Şi eu îmi doresc să fac performanţă la acest club, fiindcă sunt tânără şi-mi doresc să mă afirm. Sper să ajut cât mai mult echipa şi de ce nu, să câştigăm o finală de cupă europeană. Zalăul a dat în ultimii ani portari de valoare la echipa naţională şi sper ca într-o zi să pot face parte şi eu din prima reprezentativă a României”, a afirmat fostul portar al Devei.
Chiar dacă ambele handbaliste sunt tinere, managerul Gheorghe Tadici consideră că ambele transferuri sunt benefice pentru club atît portarul Ghilă, cât şi interul Pera fiind handbaliste cu reale calităţi. Antrenorul zălăuan a ţinut să precizeze şi faptul că transferul Loredanei Pera nu are nicio legătură cu cel al Mirelei Nichita, care a plecat în această vară de la Zalău la Brăila. „Nu este vorba de niciun schimb de jucătoare. Nu are nicio legătură cu faptul că Mirela Nichita a juns la Brăila. Loredana este o jucătoare foarte bună, cu posibilitate de progresie bună. Este un inter cu reale calităţi şi sunt sigur că va aduce un plus în jocul echipei, în special la linia de nouă metri. Sper să avem o colaborare bună. Nu a venit în stilul unor jucătoare care vin să plece repede. Ea va rămâne cel puţin două sezoane la Zalău. Delia este un portar tânăr, cu reale calităţi. Mie mi-a plăcut la ea în special parte de tehnică. Prin plecarea Mirelei Nichita sper ca în scurt timp, împreună cu ceilalţi doi portari pe care-i avem, Adina Mureşan şi Mihaela Mureşan, să rezolve cât mai bine problema porţii. Ambele sunt jucătoare muncitoare, dornice de a face performanţă”, consideră managerul Gheorghe Tadici.
HC Zalău a efectuat aseară prima şedinţă de pregătire de după vacanţă, urmând ca handbalistele să efectueze în aceste zile vizita medicală, la Policlinica „Salvosan”, iar la finalul săptămânii este programată plecarea în cantonament la mare.

Leave a Comment